چگونگی ویلا سازی همسو با اقلیم و بررسی آن

 انسان ها توانسته اند با پیشرفت علم و فناوری به ویلا سازی همسو با اقلیم بپردازند . با وجود گرد باد ها ، سیل ، طوفان ، بارش برف و باران و … و همچنین وجود اقلیم های متفاوت در جهان ، که می تواند خانه شما را تحت محاصره قرار دهد . اما با معماری هوشمندانه و مصالح پیشرفته ، خانه ها می توانند از خود دفاع کنند و ویلا هایی متناسب با این شرایط ساخته میشوند و بستر آرامش افراد را فراهم میکند .

برای مشاوره طراحی و ساخت ویلا پیش ساخته خود با تیم هوم زود در ارتباط باشید:

۱۰۲ ۹۷ ۲۲۰ – ۰۲۱

۶۲۶۲ ۸۶۰ ۰۹۱۰

 

ویلا سازی ، همسو با اقلیم
ویلا سازی ، همسو با اقلیم

ویلا سازی همسو با اقلیم چگونه است ؟

امروزه رویکرد پایداری در حوزه ساخت و ساز ویلا ، امری ضروری است . چرا که مناطق طبیعی و بکر که اغلب به عنوان سایت های ویلاسازی انتخاب می شوند ،. منابع طبیعی و ارزشمندی هستند که حفظ آنها و ممانعت از آسیب به آنها باید در درجه اول اولویت قرار داشته باشد . از نگاهی دیگر پایداری به معنی شناخت تمهیدات و فرصت های بالقوه بنا می باشد تا با مدیریت و طراحی هوشمندانه ، بهره گیری حداکثری از امکانات و پتانسیل های طبیعی و تعدیل محدودیت ها فراهم آید .

برای ویلا سازی همسو با اقلیم بایستی در ابتدا بدانیم که اقلیم های مختلف هریک دارای ویژگی های آب و هوایی شاخصی هستند که درجه حرارت سالیانه ، تابش آفتاب ، میزان ، نوع و شدت بارندگی ها و جهت وزش بادهای غالب و نامناسب را در بر می گیرند .  همیشه پروژه های ویلاسازی در مناطق ییلاقی معتدل و خوش آب و هوا صورت نمی گیرد . نواحی کویری نیز با آب و هوای گرم و خشک ، دارای جذابیت های بسیاری برای ساخت خانه های ویلایی می باشند .

ویلا سازی ، همسو با اقلیم
ویلا سازی ، همسو با اقلیم

1- ویلا سازی در اقلیم گرم و خشک :

این اقلیم دارای درجه حرارت بالا در اغلب اوقات سال است و تحت تابش های شدید آفتاب قرار دارد . تابستان ها گرم و طولانی است . بعضی مناطق دارای زمستان معتدل هستند و در برخی دیگر زمستان ها سرد و گزنده است . میزان بارندگی در آن ناچیز و در نتیجه هوای خشکی بر آن غالب است . به دلیل عدم رطوبت ، اختلاف دمای شب و روز در آن زیاد است . راهکارهایی مانند استفاده از صفحات مشبک چوبی ، آجری یا بتنی در جلوی سطوح شیشه خور ، مقدار نور و گرمای ورودی را کنترل کرده و از گرم شدن بیش از حد فضای داخلی ویلا جلوگیری می کند .همچنین تنوع بصری زیبایی را در نمای ویلا پدید می آورند. سایه اندازی های ایجاد شده به واسطه این شبکه بندی ها و صفحات مشبک ، به زیبا تر و پویا تر شدن فضای داخلی و خارجی می انجامد.

بهره مندی از هوای خنک در ویلاسازی اقلیم گرم و خشک

بنابراین در حالیکه در روز تمام روزنه ها باید بسته باشند . هنگام شب بهره مندی از هوای خنک بیرونی مطلوب است . در ویلا سازی همسو با اقلیم گرم و خشک  باید بدانیم که حیاط ویلا ما بین توده های بنا ، فضایی خنک و سایه دار است که امکان بهره مندی از فضای بیرونی را حتی در اوقات گرم نیز فراهم می آورد .

در ویلا سازی همسو با اقلیم گرم و خشک ، اجرای نمای دو پوسته در ساخت ویلا نیز استراتژی جدیدی است که با استفاده از متریال نوین منجر به ایجاد آسایش حرارتی در فضای داخلی ویلا می شود . نمای دو پوسته ترکیبی از متریال سنتی و روکشی از کامپوزیت های نسل جدید می باشد . این نماها نیازمند تمهیداتی برای تهویه مناسب می باشند تا از برافروختگی و حبس گرما بین لایه ها جلوگیری شود .

2- ویلا سازی در اقلیم  معتدل و مرطوب :

اقلیم معتدل و مرطوب یکی از اقلیم هایی است .که از لحاظ معماری اهمیت بالایی دارد . چرا که به علت تعادل نسبی که در بیشتر طول سال در این اقلیم وجود دارد . رعایت طراحی و معماری اقلیمی به خصوص در طراحی ویلا میتواند بازدهی بیشتری نسبت به دیگر اقلیم ها داشته باشد .
ویلا سازی همسو با اقلیم معتدل و مرطوب ، کاری کاملا تخصصی میباشد و بهتر است که فرد طراح ،  با اصول طراحی ویلا در این مناطق آشنایی کامل داشته باشد . چرا که اگر طراح شما با اقلیم این منطقه آشنا نباشد باعث فرسایش سریع مصالح در ویلا و همچنین کاهش شرایط آسایش برای ساکنین شود . این مساله ضمن اتلاف هزینه و سرمایه شما باعث میشود. تا تجربه ای کاملا تلخ از داشتن ویلای خود در این منطقه را برای شما جای بگذارد .

نظارت در اجرای اقلیم معتدل و مرطوب

در مرحله رنگ ریزی و ویلا سازی همسو با اقلیم مرطوب همیشه باید زیر نظر مهندس ناظر باشد و تیم عملیاتی که برای ساخت ویلا در این منطقه استفاده می کنید باید تیمی خبره و کار دان باشند .در هنگام چیدمان دیوار ویلا و به منظور سفت کاری باید بین اسکلت و ستون ها با بلوک و آجر پر شود و بهتر است در بین لایه های دیوار از شبکه های سیمی بتن مصلح و عایق صوتی و رطوبتی به منظور استحکام سازه در مقابل سیل و زلزله و همچنین نفوذ رطوبت و صدا به داخل ویلا استفاده شود و در ضمن این کار باعث مقاومت بیشتر ساختمان در برابر ترک خوردن دیوار ها می شود .

ویلا سازی ، همسو با اقلیم
ویلا سازی ، همسو با اقلیم

مصالح مناسب ویلاسازی اقلیم مرطوب

انتخاب مصالح برای ویلا سازی همسو با اقلیم مرطوب از اهمیت بالایی برخوردار است . برای ساخت ویلا در این منطقه ها ، باید از مصالحی با حداقل ظرفیت حرارتی استفاده شود . ویلا در گیلان و یا ویلا در بندر انزلی به دلیل هوای معتدل و مرطوب باید با مصالحی ساخته شوند .که حداقل طرفیت حرارتی را داشته باشد . اما اگر از مصالح ساختمانی سنگین تر برای ساخت ویلا در شمال  مثلا در ساخت ویلا در گیلان استفاده شد. باید حداقل ضخامت ممکن در کاربرد این مصالح را حفظ کرد .
وقتی نوسان دمای هوای روزانه کم باشد . ذخیره حرارت اهمیتی ندارد. و این درحالی است که اگر از  مصالح سنگین ساختمانی برای ساخت ویلا در شمال استفاده شود به دلیل اینکه بر کیفیت تهویه و کوران هوا که از اهمیت زیادی در این مناطق برخوردار تاثیر می گذارد. کیفیت هوای داخل ویلا را کاهش می دهد .

امیدوارم از خواندن این مقاله لذت برده باشید و مطالب برای شما آموزنده، مفید و علمی بوده باشد. در صورت تمایل می توانید با کارشناسان ما در هوم زود و دنیزوود برای طراحی و اجرای ویلا پیش ساخته و محوطه سازی مانند روف گاردن،تراس و…. تماس بگیرید تا اطلاعات جالب و مفید تری در این باره دریافت کنید.

برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!
[کل: 3 میانگین: 5]

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Fill out this field
Fill out this field
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
You need to agree with the terms to proceed

keyboard_arrow_up
Call Now Button